Glavne jedi

Špinača

1 kg špinače
3 jedilne žlice masla
1 strok česna
S1 žlica kisle smetane
sol in poper

Svežo špinačo operemo  v vreli vodi na hitro pokuhamo. Nato odlijemo odvečno vodo in jo sesekljamo z multinožem.  Dodamo maslo, smetano, česen sol in poper ter vse skupaj pokuhamo. Špinača ohrani lepo zeleno barvo in je nadvse okusna.

Nadevana telečja prsa

750 g telečjih prsi
sol
1 žlička limoninega soka
2 žemlji
1 dcl mleka
1 čebula, peteršilj, 1 jajce, 1 skodelica juhe
3 žlice masla, moka, poper, sol, muškatni orešček

V meso zarežemo odprtino za polnjenje nadeva. Nato ga natremo s soljo in limoninim sokom.
Nadev: žemlji namočimo v toplo mleko, dodamo čebulo, peteršilj in jajca ter vse skupaj sesekljamo z multinožem. Začinimo in s to maso nadevamo meso. Prelijemo z vročo juho, v kateri smo raztopili maslo. Med pečenjem meso oblivamo s preostalo juho.

Jetrni cmoki

400 g kruha
½ l vročega mleka
250 g telečjih ali govejih jeter
2 jajci
1 čebula, peteršilj, sol, poper, majaron

Kruh narežemo na koščke in namočimo v vročem mleku. Z jeter potegnemo kožico in jih narežemo na majhne koščke. Dodamo jim čebulo in peteršilj in vse skupaj sesekljamo z multinožem. Uporabimo lahko posebni pribor – nož za rezanje mesa. Masi dodamo jajci, kruh namočen v mleku in začimbe in sesekljamo z multinožem. Nato z rokami oblikujemo cmoke,  ki jih kuhamo v slanem kropu 20 minut.

Krompirjev pire

1 kg olupljenega in kuhanega krompirja
ca. 3/8 l mleka
30 g masla
sol
muškat po želji

Kuhan krompir odcedimo in ga z multinožem (mešalnik ne vključimo) tolčemo. Dodamo vroče mleko, muškat in maslo, vključimo mešalnik in naredimo pire.

Nakup izdelkov

Izdelke lahko naročite preko spletnega obrazca ali po telefonu, ki je naveden v kontaktu.