Omake
Majoneza
1 jajce ( z beljakom ali samo z rumenjakom)
1 žlička limoninega soka
1 žlička kisa
1 noževa konica soli
2 ½ dcl olja
1 žlička gorčice
Vse sestavine damo v lonček 06 l. Mešalnik z nastavkom za žvrkljanje postavimo na dno. Mešalnik vključimo in mešamo 5 sekund. Nato med mešanjem maso počasi vlečemo navzgor. V 15 sekundah je majoneza gotova. Vse sestavine naj imajo enako temperaturo, da vam bo majoneza čim bolj uspela.
Bešamelna omaka
40 g masla ali margarine
40 g moke
¼ l vode ali čiste juhe
¼ l mleka ali smetane
sol, poper
Maslo raztopimo, dodamo moko in na vročem ognju zarumenimo. Dodamo tekočino ter med vrenjem mešamo toliko časa, da omaka postane gladka. Začinimo s soljo in poprom.
Nakup izdelkov
Izdelke lahko naročite preko spletnega obrazca ali po telefonu, ki je naveden v kontaktu.