Omake

Majoneza

1 jajce ( z beljakom ali samo z rumenjakom)
1 žlička limoninega soka
1 žlička kisa
1 noževa konica soli
2 ½ dcl olja
1 žlička gorčice

Vse sestavine damo v lonček 06 l.   Mešalnik z nastavkom za žvrkljanje postavimo na dno. Mešalnik vključimo in mešamo 5 sekund. Nato med  mešanjem maso počasi vlečemo navzgor. V 15 sekundah je majoneza gotova. Vse sestavine naj imajo enako temperaturo, da vam bo majoneza čim bolj uspela.

Bešamelna omaka

40 g masla ali margarine
40 g moke
¼ l vode ali čiste juhe
¼ l mleka ali smetane
sol, poper

Maslo raztopimo, dodamo moko in na vročem ognju zarumenimo. Dodamo tekočino ter med vrenjem mešamo toliko časa, da omaka postane gladka. Začinimo s soljo in poprom.

Nakup izdelkov

Izdelke lahko naročite preko spletnega obrazca ali po telefonu, ki je naveden v kontaktu.