Sladice

Sadni sladoled

200g zamrznjenega sadja ( jabolka, jagode, maline in drugo sadje)
6 žlic sladke  smetane
sladkor ali med

Rahlo odtajano sadje, smetano, sladkor razrežemo z multinožem. Mešalnik pri tem rahlo premikamo navzgor in navzdol. Sadni sladoled takoj serviramo, ali ga shranimo v zamrzovalniku.

Vanilijev sladoled

3/8 l mleka
½ zmletega vanilijevega stroka
1 jajce
2 rumenjaka
1/8 l smetane

Mleko z vanilijo zavremo. Z multinožem gladko zmešamo jajce, jajčna rumenjaka in sladkor. To kremo umešamo v mleko. Na majhnem ognju kuhamo tako dolgo, da masa naraste.
Smetano stepemo z nastavkom za stepanje in jo umešamo v kremo. Napolnimo model za sladoled in damo zamrzniti. Pred serviranjem sladoled zmešamo z multinožem.

Kolač z umešanega testa

250 g sladkorja
4 jajca
1 zavitek vanilije
sok od polovice limone
200 g masla ali margarine
1 dcl mleka
500 g moke
1 pecilni prašek
naribana limonina lupina

Sladkor, jajca, limonin sok in naribano limonino lupino damo v široko in visoko posodo. Dodamo še stopljeno maslo. Vse sestavine približno 2 minuti mešamo z multinožem. Dodamo mleko, moko, in pecilni prašek in z mešalnikom mešamo še 3 minute. Po 5 minutah je testo gotovo. V dobro pomaščenem pekaču ga v srednji vroči pečici spečemo. Pečen kolač potresemo s sladkorjem v prahu.

Marmelada z rdečega ribeza

500 g rdečega ribeza
500 g sladkorja

Očiščen ribez in sladkor damo v lonec in približno 5 minut mešamo z multinožem. Z marmelado napolnimo kozarce, ki jih dobro zapremo.

Skutina krema z vanilijo

1 zavitek vanilijevega pudinga
½ l mleka
3 žlice sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja

V ½ vrelega mleka, kateremu smo dodali sladkor, zakuhamo puding. Puding nato ohladimo.
Skuto, vanilijev sladkor in 2 žlici sladkorja z multinožem zmešamo in maso dodamo ohlajenemu pudingu.
Po želji lahko kremi dodamo sadje.

Beljakov sneg

Jajčni beljak damo v visoko posodo ( manjša količina- manjša posoda; večja količina – večja posoda), na mešalnik vstavimo nastavek za stepanje. Aparat vključimo in dodamo žlico vroče vode, kar zadostuje za manjše in večje količine. Mešalnik počasi večkrat premikamo navzgor in navzdol. Na ta način naredimo rahel in čvrst sneg. Posodo, v kateri mešamo, pred uporabo splaknemo s čisto vodo.

Biskvitno testo

Jajčni beljak damo v visoko posodo ( manjša količina- manjša posoda; večja količina – večja posoda), na mešalnik vstavimo nastavek za stepanje. Aparat vključimo in dodamo žlico vroče vode, kar zadostuje za manjše in večje količine. Mešalnik počasi večkrat premikamo navzgor in navzdol. Na ta način naredimo rahel in čvrst sneg. Posodo, v kateri mešamo, pred uporabo splaknemo s čisto vodo.

Sacher torta

150 g jedilne čokolade
150 g masla
150 g sladkorja v prahu
6 jajc
100- 150 g moke
marelična marmelada

Čokolado stopimo nad soparo, dodamo maslo in z nastavkom za stepanje dobro zmešamo. Masi umešamo rumenjake in sladkor v prahu ter nato še trd sneg, tej masi pa dodamo presejano moko. Testo damo v dobro namaščen tortni model. Pečemo pri srednji temperaturi. Biskvit prerežemo, namažemo z marelično marmelado in prelijemo s čokoladno glazuro.

Dunajski čokoladni puding

150 g masla
¼ l mleka
125 g moke
100 g sladkorja
150 g naribane čokolade
6 jajc
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 ščepec soli


Mleko, maslo, sol in žlico sladkorja zmešamo z nastavkom za stepanje. Zavremo, dodamo moko in mešamo toliko časa, da se masa loči od sklede. Malce ohladimo, dodamo čokolado, še preostali sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. Na koncu rahlo umešamo trd beljakov sneg. S pripravljeno maso napolnimo model za puding. Nad soparo kuhamo do 30 minut, kuhan puding zvrnemo na pladenj in prelijemo z gostim čokoladnim prelivom.

Nakup izdelkov

Izdelke lahko naročite preko spletnega obrazca ali po telefonu, ki je naveden v kontaktu.